Wat kan celbekleding voor u en voor uw cliënt betekenen

Met een zachte celbekleding wordt voorkomen dat de gebruiker van de cel zichzelf schade toebrengt. Bij het aanbrengen van de brandwerende celbekleding worden zowel vloer als wanden als de binnenzijde van de deur bedekt. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van de molestbestendige celbekleding en in welke cellen u celbekleding het beste in kunt zetten.

Wat kan celbekleding voor u en voor uw cliënt betekenen

Met een zachte celbekleding wordt voorkomen dat de gebruiker van de cel zichzelf schade toebrengt. Bij het aanbrengen van de brandwerende celbekleding worden zowel vloer als wanden als de binnenzijde van de deur bedekt. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van de molestbestendige celbekleding en in welke cellen u celbekleding het beste in kunt zetten.

Celbekleding voor verschillende type cellen

Niet iedere cel is hetzelfde. Verschillende cellen dienen verschillende doelen, wat u ook terug zult zien in de inrichting. Er zijn bijvoorbeeld cellen die gericht zijn op kort verblijf, zoals een politiecel, en lang verblijf, zoals in detentie. Maar ook is de inrichting afgestemd op de doelgroep die van de cel gebruikmaakt: denk aan een jonge doelgroep in de jeugddetentie, psychiatrische patiënten in de psychiatrische gezondheidszorg, arrestanten op een politiebureau en gedetineerden binnen de gevangenismuren.

Celbekleding is lang niet in alle verschillende cellen noodzakelijk. De soft celbeklding zult u met name aantreffen in cellen die gebruikt worden door personen met ernstige gedragsproblemen door agressie, psychische problemen en personen die zeer onvoorspelbaar reageren. Dit kunnen bijvoorbeeld arrestanten, gedetineerden of  psychiatrische patiënten zijn die (tijdelijk) een gevaar voor zichzelf kunnen vormen.

Cellen waar u bij uitstek de zachte celbekleding op vloer en wanden kunt tegenkomen, zijn de isoleercel en de politiecel. Op een politiebureau zullen niet alle cellen voorzien hoeven te zijn van soft celbekleding, maar is het verstandig om ten minste één softe cel beschikbaar te hebben, in het geval dat een arrestant erg verward is en zichzelf mogelijk iets aan kan doen.

De voordelen van goede celbekleding

De allerbelangrijkste functie van de zachte cel is het beschermen van de gebruiker tegen zichzelf. Een arrestant in een psychose, een cliënt in een woede-aanval of een suïcidale gedetineerde bijvoorbeeld. De softcelbekleing is een veilige wandbekleding omdat deze zacht is, en iemand zichzelf er dus niet zomaar schade mee kan toebrengen. Het is belangrijk om zowel de vloer als wanden als binnenzijde van de deur te bedekken.

De Soft celbekleding van De Ridder Safe & Secure heeft een aantal belangrijke voordelen die in dienst staan van een optimale veiligheidswaarborging van cliënt, arrestant of gedetineerde en medewerker. De voordelen van de goede celbekleding op een rijtje:

 • De celbekleding is brandvertragend: het basismateriaal van de soft wand- en vloerbekleding is CMHR schuim CM 46 en CM 60. Dit voldoet aan Europese brandveiligheidsnorm Nen 1021 part 1 en 2. De Polyurethaan (PU) lak waarmee de schuimen panelen zijn afgewerkt voldoet ook aan Nen 1021 part 1 en 2. Zo helpt de vlamvertragende celbekleding voorkomen dat er brand uitbreekt.
 • De celbekleding is molestbestendig: de bekleding bestaat uit verschillende op maat gemaakte panelen die met sterke kit aan de vloer- en wand oppervlakken worden aangebracht. Doordat de vloerbekleding zo’n 15 cm doorloopt op de wanden en de hoeken een radiusvorm hebben, is de celbekleding goed tegen molest en destructief gedrag bestand. Bovendien is de brandvertragende celbekleding afgewerkt met een molestbestendige PU lak die bestaat uit meerdere lagen en voor optimale hechting direct op het schuim is aangebracht, zonder gebruik van een primer.
 • De celbekleding is eenvoudig schoon te houden: de molestbestendige celbekleding is naadloos afgewerkt met een MS Polymeer 2281 kit. De gladde, brandwerende afdichtingen blijven elastisch en zorgen voor een waterdicht geheel. Bovendien is de gebruikte PU laklaag zeer goed te reinigen en te desinfecteren.
 • De celbekleding is in iedere RAL kleur leverbaar: in Nederlandse cellen wordt er standaard gekozen voor een vloer in RAL 7005 muisgrijs en wanden in RAL 9010 wit. Maar afhankelijk van uw toepassing kunt u ook de voorkeur geven aan een andere RAL kleur. De kit afwerking is beschikbaar in wit, grijs of zwart.
 • De celbekleding is maatwerk: de belangrijke eerste stap die voorafgaat aan het bekleden van uw zachte cel, is het nauwkeurig opmeten van de ruimte. De schuimpanelen worden vervolgens op maat voor u geproduceerd en afgewerkt. Bij de productie wordt er vanzelfsprekend rekening gehouden met uitsparingen voor bijvoorbeeld de intercom en een venster in de deur.

Celbekleding binnen uw organisatie

Bij De Ridder Safe & Secure hebben we ruime ervaring in het bekleden van zachte cellen. Zo kunnen we u een oplossing bieden die voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. De celbekleding is molestbestendig, brandvertragend, eenvoudig te reinigen en in iedere RAL kleur leverbaar. Bovendien betreft de celbekleding maatwerk: de CMHR schuimpanelen worden speciaal op maat van uw ruimte geproduceerd.

Bent u benieuwd hoe een zachte cel bekleed wordt? In deze video laten we zien hoe we een politiecel van de eerste tot de laatste stap voorzien van de Soft wandbekleding en vloerbekleding. Over de specificaties en verdere toepassingen leest u meer op de productpagina van de Soft wandbekleding, of in de leaflet. Wilt u de cel verder inrichten met meubilair? Let er dan ook goed op dat deze aan dezelfde strenge veiligheidseisen voldoet. Wellicht is het maatwerk Soft meubilair ook wel iets voor u.

 

Heeft u aanvullende vragen, kunt u advies gebruiken of wilt u een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing voor uw situatie.

Brandvertragend
Molestbestendig
Onbreekbaar

Maatwerk

Polycarbonaat kogelspiegel 360° incl. stalen frame

Artikelnummer:R0000ST923 / R0000ST924
Afmeting:45 cm / 60 cm
Brandvertragend
Flexibel
Maatwerk
Molestbestendig
Naadloos

Maatwerk

Soft wand- en vloerbekleding

Kleur:Iedere RAL kleur

Voor ingesloten en medewerkers

De Ridder Safe & Secure

De juiste inrichting geeft zekerheid. Zeker in gesloten instellingen. De Ridder Safe & Secure zet zich hier dan ook al 25 jaar voor in! Niet voor niets zijn wij de vertrouwde partner van de overheid. Onze producten zijn getest in de praktijk en direct inzetbaar. Zodat u zorgeloos aan het werk kunt. Een veilige omgeving is namelijk prettig voor iedereen.

Wilt u ook de juiste inrichting voor uw gesloten instelling? Neem contact op met onze experts! Voor iedere ruimte en situatie hebben wij de juiste producten. De Ridder Safe & Secure heeft daarnaast ook de service van projectinrichting. Onze specialisten komen graag langs op locatie om uw instelling om te toveren tot een veilige en prettige ruimte. Neem vandaag nog contact op!

Contact opnemen

  De Ridder Safe and Secure

  Sample box

  Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan via het formulier kosteloos de Safe & Secure SampleBox aan en ontdek het zelf!